HDCVI rendszer

HDCVI

HDCVI kamera

Miközben a koaxiálisan aszimmetrikus kábelek a világon mintegy 400 millió analóg kamera és ezáltal megannyi kamerarendszer alapját képezik, a vezető gyártók fejlesztési irányként olyan perifériák megalkotását tűzték ki célul amik a csillagpontos rendszer előnyeit jobban kihasználják. További előny még, hogy ugyanezen hálózaton belül a kétirányú adatkommunikáció is megvalósult, ennek eredményeképp a képalkotást vezérlő chip menüje távolról (külön adatkábel nélkül) is elérhetővé vált. A fejlesztés másik célja, hogy a maximális felbontás, az analóg zárt láncú rendszerek (CCTV) esetében is több legyen mint 0.41 megapixel. A videó-megfigyelő rendszerek legnagyobb korlátját jelentő -a televíziózás beköszönte óta uralkodó- analóg szabványok maximálisan (D1 = 720×576 – 625TVsor, majd a 16:9-es képarány következtében 960H = 976×582 – 720TVsor) ez idáig megkerülhetetlennek bizonyultak. A számítástechnikában használat protokollokkal szemben alternatív megoldás született. Ennek végeredménye meglepően pozitív lett, a HDCVI szabvány a távol keleti Dahua cég legújabb fejlesztése, egy új generációs kamera és képrögzítő családot indított útjára, ahol a speciálisan modulált videójel -koaxiális kábelen- akár 500 méterig is továbbítható erősítés nélkül, veszteség mentesen, magas képminőség megtartása mellett. Ezzel a megoldással megteremtődött a lehetőség a megapixeles képtartalom hordozására valós időben, HD (720p – 1.3Mpixel), és a fullHD (1080i – 2Mpixel) szabványok támogatásával. A fejlesztést ez év elején promotálták Európában. Megjelentek hazánkban is az első HDCVI készülékek az ipari videótechnika termékpalettáján.
Gyakorlati példával élve, a HDCVI rendszer egy átlagos (4-8 kamerás) analóg rendszerhez képest ár/érték arányban kb. 20-30%-os többlet költséget jelent, több mint kétszeres felbontásért cserébe! Az idei évben további újdonságok várhatóak a meglévő Hybrid (IP+analóg) rögzítő egységek után, forgalomba kerülnek majd a Tribrid (IP+analóg+HDCVI) zárt láncú videó-megfigyelő rendszerekhez használatos asztali rögzítő egységek is.

dátum Közzétéve:                                                                                             visszalépés hírek->
2014. június 22.                                                              visszalépés kamera rendszer->

High Definition Composite Video Interface System Google+ link

Kapcsolódó képek: